divendres, 19 de juliol de 2013

DALAI LAMA - ELS DEU LLADRES DE LA TEVA ENERGIA.

ELS 10 LLADRES DE LA TEVA ENERGIA:


1 - Deixa anar a persones que només arriben per compartir queixes, problemes, històries desastroses, por i judici dels altres. Si algú busca una galleda per llençar les seves escombraries, procura que no sigui en la teva ment.

2 - Paga els comptes a temps. Alhora cobra a qui et deu o tria deixar anar, si ja és impossible cobrar.

3 - Compleix les teves promeses. Si no has complert, pregunta't per què tens resistència. Sempre tens dret a canviar d'opinió, a disculpar, a compensar, a re-negociar i a oferir una altra alternativa cap a una promesa no complerta, encara que no com a costum. La forma més fàcil d'evitar el no complir amb alguna cosa que no vols fer, és a dir NO des del principi.

4 - Elimina en el possible i delega aquelles tasques que no prefereixes fer i dedica el teu temps a fer les que sí gaudeixes.

5 - Dóna't permís per descansar si estàs en un moment que ho necessites i dóna't permís per actuar si estàs en un moment d'oportunitat.

6 - Llença, recull i organitza, res et pren més energia que un espai desendreçat i ple de coses del passat que ja no necessites.

7 - Dóna prioritat a la teva salut, sense la maquinària del teu cos treballant al màxim, no pots fer molt. Pren-te alguns descans.

8 - Enfronta les situacions tòxiques que estàs tolerant, des de rescatar un amic o familiar, fins tolerar accions negatives d'una parella o un grup, pren l'acció necessària.

9 - Accepta. No és resignació, però res et fa perdre més energia que el resistir i lluitar contra una situació que no pots canviar.

10-Perdona, deixa anar una situació que t'estigui causant dolor, sempre pots triar de deixar el dolor del record.

DALAI LAMA - ELS DEU LLADRES DE LA TEVA ENERGIA.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada