dilluns, 18 d’agost de 2014

Viu igual que medites

Viu igual que medites


Extracte del llibre "Meditació Autèntica" de Adyashanti

Que la gent s'assegui a meditar és preciós, a gairebé tothom li aniria bé seure una estona a meditar en silenci tots els dies, tant si fossin vint minuts com quaranta.
Tot i això, quan parlo de meditació no em refereixo al que fem quan ens asseiem formalment.
La meditació també té a veure amb la vida i la forma de viure. Si només aprenem a meditar bé quan estem asseguts, per molt profunda que sigui la meditació no arribarem molt lluny. Els anys m'han permès comprovar que fins i tot els meditadors bons s'obliden de la seva meditació quan s'aixequen del coixí ...


La Meditació Autèntica és una cosa que viu realment en nosaltres; és deixar de manipular i permetre que tot sigui tal com és. Pots estar conduint i permetre que tot sigui tal com és. Pots permetre que el trànsit sigui "el que és". Pots practicar permetent-te sentir el que sents. Pots deixar que el temps sigui com és.
O pots experimentar la propera vegada que vegis al teu amic o el teu amant. Què passa quan et trobes amb aquesta persona i permets que sigui totalment el que és? Què passa quan em permeto ser completament el que sóc? Què passa? Com ens impliquem? Què canvia? Així que la Meditació Autèntica pot ser una meditació molt activa, una meditació molt compromesa.

De fet, hem de veure la meditació com una cosa que va més enllà de quan estem asseguts en un lloc tranquil. Si no, l'espiritualitat i la nostra vida quotidiana es convertiran en dues coses diferents.
Aquest és l'engany fonamental: creure que hi ha una cosa anomenada "la meva vida espiritual" i una altra cosa "la meva vida quotidiana". Quan despertem a la realitat descobrim que tot és igual.
 Tot és l'expressió ininterrompuda de l'Esperit (Consciència).

Què passaria si la teva vida, i no només l'estona que passes meditant, es basés en permetre que tot fos "el que és" ?. Suposaria una revolució en la vida de gairebé tot el món ... .
Implica permetre que tot sigui el que era, el que és ara, i el que podria ser. Què passaria si basessis la vida, totes aquestes hores en què no estàs assegut en silenci, en permetre que tot fos "el que és".

Si ho fessis, tota la teva vida podria tornar-se molt interessant. Doncs la meditació és segura. T' asseus al teu coixí, a la teva cadira i et fas un cabdell en la teva postura preferida, oi ?. Et dóna seguretat; és com tornar a l'úter, i això és meravellós doncs descobreixes un lloc segur, un lloc que ningú et pot prendre, i això resulta agradable. És realment agradable. Però quan comencem a obrir-nos i considerem la meditació, més enllà d'un lloc segur, una forma d'afrontar la vida, aquesta es torna molt interessant, no? Comencem a deixar de resistir-nos a l'experiència, i comencem a descobrir alguna cosa molt potent i poderosa.


Comencem a descobrir l'essencial, la veritat del nostre ésser. Comencem a descobrir que la nostra naturalesa essencial, la consciència, sempre permet que tot sigui "el que és". Per això meditem d'aquesta forma, ja que la Consciència ja ho està fent així, permet que tot sigui "el que és".
La Consciència no es resisteix a res. La Consciència no s'enfronta a "el que és". T'has adonat? La Consciència o la teva veritable naturalesa, permet que tot sigui "el que és". Si estàs tenint un bon dia, la teva veritable naturalesa et deixa tenir un bon dia. I si estàs tenint un dia horrible, la teva veritable naturalesa no es posa al mig com un obstacle, oi? Permet que sigui el que és. Encara que aquesta sigui la seva base, la consciència va més enllà.

He comprovat que una de les claus per a ser veritablement lliure és viure igual que meditem.
Quan permetem que tot sigui realment el que és, quan ens permetem aquesta atmosfera interior, aquesta actitud interna de no aferrar-nos a res, aquest espai és molt fèrtil; és un estat de consciència molt potent. Aquests moments de lliurament, d’ofrena, et donaran l'oportunitat de rebre alguna cosa creativa. És l'espai en el qual sorgeix la visió, la revelació. Així que no es tracta de deixar que tot sigui el que és a manera de simple objectiu, sinó com una meta.
Si ho converteixes en un objectiu et perdràs l'essència, que consisteix a permetre que tot sigui simplement com és; aquesta és la base, l'actitud subjacent.

Des d'aquesta actitud poden passar moltes coses. En aquest espai sorgirà la saviesa, els "ajas". En aquest espai rebrem el regal d'allò que necessitem veure. És l'espai on la totalitat de la Consciència, i no només una mica de la nostra consciència mental, podrà informar-nos.

 I, finalment, és l'espai en el qual sorgirà la Consciència. És l'espai en el qual ens adonarem que som Consciència, el material no manifestat l'Ésser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada