dilluns, 20 d’octubre de 2014

RESISTÈNCIA – Luis de Santiago

RESISTÈNCIA – Luis de Santiago

Oposar-se inútilment a alguna cosa que és i no pot ser canviada, només produeix sofriment.Tanmateix ho fem constantment en la nostra vida diària, aquesta vida que li toca viure al personatge fictici que és el nostre ego.
Ens asseiem a la sala de cinema a veure la pel·lícula i patim tractant que les coses que li passen als protagonistes no passin així. Sense adonar-nos que la pel·lícula ja està feta, està en un rotllo a la sala de projecció i res farà canviar-la.
El que passa en aquesta pel·lícula, per si mateix, no és bo ni dolent, com no hi ha en realitat energies positives ni negatives. Tot és neutre, únic, buit.
És el nostre rebuig o acceptació el que produeix sofriment o alegria.


En el món dual vivim entre dos paradoxes: Les coses que tenim, que ens passen, però que no volem, i les coses que volem però que no tenim o no ens passen com volem. 
Ambdues són producte de la resistència, resistir al que tenim en diem patiment, angoixa, resistir-nos a no tenir alguna cosa en diem desig. 
Aquest rebuig l'implementa l'ego creant gran quantitat de pensaments, tots contradictoris, repetitius i inútils però que ens distreuen, eviten que ens adonem de la pau, la felicitat i l'amor que som i serem sempre.
Si deixem de resistir, si acceptem el que ens toca, cessarà el sofriment i el desig.


Tot tornarà a ser neutre per a nosaltres i viurem en pau.
Els pensaments es tornaran cada vegada més febles ja que no aconsegueixen el seu objectiu i a l'ego no li agrada treballar en va.
Una confusió que tenim és que creiem que ens podem resistir a una situació, esdeveniment o persona en específic.
La realitat és que quan ens oposem a alguna cosa ens oposem a tot.

Quan tractem de frenar una situació, frenem tota la nostra vida, incloent les benediccions i regals meravellosos que la consciència ens dóna pel simple fet de ser.
Tot l'amor, tota la pau, tota l'abundància l'estem frenant i, a canvi, creem sofriment. Estem fent molt mal negoci.

Luis de Santiago

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada